VACANȚĂ LA MARE ÎN SPANIA

Costa del Maresme (SANTA SUSANNA) — de la 208€

Stațiune situată pe șapte dealuri înconjurate de păduri de pini în regiunea catalană a Spaniei – Costa del Maresme. Din toate punctele orașului se deschide o priveliște magnifică a Mării Mediterane și a împrejurimilor. Este un loc ideal pentru o vacanță de familie cu copiii, renumit pentru plajele spațioase de nisip, spălate de marea lină, locuri de joacă bine echipate, magazine, cafenele și restaurante cu bucate tradiționale și nu doar. În același timp, iubitorii de recreere activă își vor găsi, de asemenea, o mulțime de oportunități de a se distra în stațiunea Santa Susanna


Tenerife (Puerto De La Cruz) — de la 325€

Este cea mai veche stațiune din Tenerife, situată în partea de nord a insulei, renumită pentru temperatura ușor mai rece decât în regiunile vecine. Spre deosebire de stațiunile sudice, aglomerate de hoteluri, această stațiune are o istorie bogată, iar cea mai mare parte a populației native a insulei locuiește aici.
Există două plaje în oraș, ambele cu nisip vulcanic negru. Prima este situată în partea de est a orașului, unde de obicei locuiesc turiștii — aceasta este plaja Playa Martianez.
Iar în rândul turiștilor, plaja Playa Jardin, ce se află la celălalt capăt al orașului, este cea mai populară


COSTA BLANCA — de la 246€


Această stațiune este deținătoarea numărului record de Steaguri Albastre printre litoralurile Spaniei.
Aici nativii se bucură de 305 zile însorite pe an. Pe lângă odihna la mare, aici este dezvoltat turismul educațional, ecologic, cultural și sportiv.
Se consideră că Costa Blanca este un pic mai accesibilă, un pic mai ieftină și un pic mai liberă. Aici găsiți plaje cu nisip argintiu, hoteluri excelente, peisaje minunate, grote, terenuri de golf și sate vechi se află pretutindeni

IBIZA — de la 335€


Celebră în întreaga lume pentru petrecerile și discotecile sale.
Capitala insulei cu același nume și orașul San Antonio sunt cele mai distractive centre pentru tineret. Cu toate acestea, chiar și vara, în perioada caniculară, pe Ibiza puteți găsi stațiuni relativ izolate, mai ales în nordul insulei, unde turiștii cu copii își pot planifica o vacanță de vis pe o săptămână-două.
Ibiza are 18 km de plaje. Multe din ele sunt țărmuri stâncoase, cu o mare uimitor de frumoasă și o fâșie îngustă de nisip

COSTA DEL SOL — de la 237€


Este stațiunea cea mai populară din Spania, cu cele mai multe reședințe ale stelelor de la Hollywood, ale renumiților sportivi și politicieni. În perioada caniculară aici e mare distracție: discotecile de pe plajă lucrează până dimineața, în portul din apropiere iahturile de lux își așteaptă stăpânii, iar pe străzile stațiunii zile împrejur e sărbătoare.
Plajele aici sunt minunate, dar chiar și în cea mai fierbinte perioadă a verii, apa mării e suficient de rece. Iubitorii de surfing, datorită curenților de apă, au condiții ideale pentru a «prinde valul» mereu, fără întrerupere.

MALLORCA — de la 280€


Cea mai mare insulă din arhipelagul Baleare, perfectă pentru o vacanță pe plajă, diving, windsurfing și pur și simplu, pentru a savura peisajele. Clima aici este prielnică și caldă, lanțurile muntoase de dimensiuni impunătoare, pădurile dese și văile fertile de o frumusețe rară. Această insulă spaniolă este considerată un paradis relativ accesibil pentru o vacanță plăcută cu prietenii. Pe teritoriul insulei Mallorca există aproximativ 200 de plaje. Mai mult de 30 din ele au primit Steagul Albastru, pentru curățenia și siguranța de pe litoral. Pe coasta de est a insulei, sunt multe golfuri ascunse de ochii oamenilor. Plajele din nordul insulei sunt minunate pentru divining. Iar pe coasta de sud sunt concentrate numeroase stațiuni moderne cu infrastructura bine dezvoltată

COSTA DORADA — de la 205€


Această stațiune și-a luat numele datorită plajelor cu nisip fin auriu, dintre care multe sunt marcate cu Steagul Albastru. Unul dintre motivele pentru care turiștii cu copii vin aici cu plăcere este parcul de distracții Port Aventura, cel mai mare din sudul Europei.
Plajele cu nisip auriu, intrarea lină în mare și apa limpede – sunt principalele atracții ale regiunii Costa Dorada. Adăugați la aceastea: diverse oportunități de a face sporturi active în aer liber, o mulțime de cafenele, baruri – și ve-ți înțelege de ce stațiunea este atât de populară

Tossa de Mar — de la 240€

Este un loc unic unde te poți bucura simultan de Marea Mediterană și de atracțiile Medievale, care sunt prezente aici peste tot.
De fapt, Tossa de Mar este ultimul oraș-fortăreață de pe Costa Brava. Deplasându-te prin oraș vei descoperi că în spatele zidurilor înalte există străzi fermecătoare, cu numeroase restaurante și priveliști uluitoare marca Costa Brava.
Plaja principală a orașului, Playa Gran, este aglomerată de bărci colorate și de iubitori de băi solare, mai ales în perioada caniculară. Iar pe plajă se află cetatea medievală a orașului vechi – o vedere cu adevărat unică și pitorească

Calella — de la 260€

Orașul capitală a regiunii Costa del Maresme și cel mai mare centru turistic din apropierea Barcelonei. Calella este democratică și perfectă pentru iubitorii de odihnă activă. Pe lângă hoteluri moderne, cafenele, restaurante și magazine, orașul mai oferă o mulțime de oportunități pentru cei ce practică sportul de plajă și cel nautic, plimbări și alte distracții. Litoralul mării este mărginit de o alee umbroasă ce se întinde pe o distanță de 3 km pe toată linia orașului. Peisajul aici reprezintă stânci abrupte și golfuri izolate, similar cu cel din Costa Brava. Plaja cu nisip auriu și apa limpede, an de an primește steagul albastru pentru viabilitate și ecologicitate


Malgrat de Mar — de la 245€

Stațiune de pe Costa Brava populară datorită plajelor sale cu nisip. Catalanilor le place să numească stațiunea Malgrat de Mar — litoralul fructelor. Aici sunt colectate recoltele de trei ori pe an, iar pantele munților sunt plantate complet cu căpșuni și livezi.
Cele mai renumite plaje ale stațiunii – Astillero, La Conca și Central, sunt marcate cu premiul „Blue Flag“ pentru ecologie și curățenie.
Plajele sunt perfect echipate cu șezlonguri și umbrele de închiriat, cu terenuri de volei, servicii de închiriere a bărcilor, diving și windsurfing.


Pineda de Mar — de la 255€

Un oraș-stațiune situat pe litoralul Costa del Maresme, între Barcelona și Girona. Este renumit pentru numeroasele sale plaje de nisip argintat spălate de valurile Mării Mediterane. Faimoasa plajă de pe Pineda de Mar se întinde pe o distanță de aproximativ 3 km, atingând lățimea de 40 m. Nisipul variază de la argintiu fin și mărunt la galben-auriu. Plaja este bine echipată cu șezlonguri și umbrele, bărci mici și catamarane.
Plaja Pineda de Mar câștigă anual premiul “Steagul Albastru” – oferit de UNESCO celor mai bune plaje europene. Cealaltă porțiune a stațiunii Pineda de Mar renumită prin mulțimea de baruri, restaurante, hoteluri și cluburi de noapte