Turcia

VACANȚĂ LA MARE ÎN TURCIA (ALL INCLUSIVE)

BODRUM — de la 360 euro

Este cea mai vestică stațiune turcească unde, influența Greciei este simțită, nu doar spiritual, dar și prin aspectul orașului colorat în alb și albastru. Bodrum este atractiv pentru climatul său uscat în comparație cu alte stațiuni turcești. Aici nu se lasă simțită căldură iar dinspre mare adie o briză ușoară.
Marea este caldă și liniștită, iar până la plaje (aici ele reprezintă mici platforme cu pietriș sau beton acoperit cu nisip) coboară trepte sau excalatoare. Hotelurile sunt situate nu doar în oraș, dar și în golfurile din apropiere, fiecare dintre ele având propriul său caracter. Plaje cu nisip natural în Bodrum sunt multe, însă aproape toate sunt situate la o distanță decentă față de centrul orașului


FETHIE — de la 450 euro

O stațiune la intersecția dintre Marea Egee și Marea Mediterană, renumită pentru apusurile de soare frumoase, surprinzător de curată, izolată și adăpostită de vânt, cu miros de pin, încălzită de soare.
Această întindere, de asemenea, cunoscută sub numele de Coasta de Turcoaz, este tot numai golfuri senine, nisipuri albe și ape verzi-albastre. Aceasta este perfectă pentru odihna cu copiii mici.
La capitolul distracție pot fi enumerate câteva baruri, discoteci mici și tobogane de apă, însă frumusețea și liniștea acestui loc pur și simplu încântă.


MARMARIS — de la 202 euro

Distracție la maxim – după acest principiu trăiește Ibiza turcă – orașul Marmaris.
Turiștii care preferă o vacanță mai relaxată de familie aleg suburbia Marmarisului – Icmeler. Este o provincie înconjurată de flori, cu plajă de nisip spălată de marea albastră netedă ca oglinda. Hotelurile mai puțin luxoase decât în alte regiuni, însă frumusețea lagunei de culoare turcoaz vor fascina chiar și cel mai exigent turist.


KUSADASI — de la 330 euro

Cei care preferă o vacanță la mare dar doresc să viziteze și obiective turistice, cei care își doresc să înoate în mare, dar să nu se ardă sub soare, să se cazeze la un hotel modern, dar să evite zgomotul și aglomerația, pot alege cu siguranță Kusadasi.
Particularitățile climaterice sunt prielnice, climatul uscat, fără căldură sufocantă cu o briză ușoară care suflă din mare. Din acest motiv, sezonul aici este mai scurt – începând cu sfârșitul lunii mai până la începutul lunii septembrie. Marea este uimitor de clară, iar lumea subacvatică este destul de interesantă, astfel diving-ul este foarte dezvoltat în Kusadasi de rând cu windsurfing-ul și yachting-ul.


SIDE — de la 310 euro

Acest oraș fermecător plin de viață este unul dintre cele mai vechi în regiunea Antaliei.
În centrul orașului Side nu există hoteluri, toate sunt situate în suburbiile orașului. Astfel, Golful Kumkoy, cel mai apropiat de oraș, a fost mult timp o destinație preferată a turiștilor cu copii. Intrarea în apă aici este lină, nisipul este neted și mărunt. Hotelurile locale au fost construite cu mult timp mai devreme, iată de ce ocupă zone vaste, amenajate și verzi.
La est de Side se află stațiunea Sorgun, îndrăgită de turiști pentru pădurea de pini minunată care înconjoară hotelurile excelente cu zone mari. Plajele aici sunt spațioase, cu nisip și pietriș. Mai la est este situat satul Titreyengol, plin de viață, vesel și democratic, cu un bazar mare. Hoteluri moderne sunt situate atât pe prima linie, cât și, uneori, la 500-700 m de mare, de unde turiștii sunt transportați la plajă cu autobuzele. Plaja este de nisip, înconjurată de o pădure de pini. Și în cele din urmă, cea mai îndepărtată stațiune din Kızılağaç, cunoscută pentru plaja de nisip ales și pădurea de conifere, sunt amplasate hoteluri excelente, cu teritorii mari și infrastructura dezvoltată. Transferul de la Aeroportul Antalia către Side durează aproximativ o oră și jumătate


KEMER — de la 308 euro

Munții stâncoși, inundați de pădurea de pini denși, se întind până la litoralul mării. Marea cu plajele de pietriș neted este atât de curată și transparentă încât chiar și la o adâncime decentă sunt vizibile toate pietricelele. Aerul este plin de mirosul de pin, iar munții protejează stațiunea de vânturi.
Provincia este fermecătoare, cu un port înconjurat de iahturi, un parc frumos pe malul coastei, o mulțime de vile, înconjurate de flori și verdeață și un bazar turcesc mare. În apropierea stațiunii se află Parcul Național Yurukler cu peșteri uimitor de frumoase, iar la o distanță mică se află ruinele orașelor antice Olympos și Phaselis


ALANYA — de la 310 euro

Este una dintre acele stațiuni care sunt pur și simplu sortite popularității. În primul rând, deoarece sezonul de înot aici este cel mai lung din Turcia — de la sfârșitul lunii aprilie până în noiembrie plajele sunt aglomerate. Plajele din Alanya sunt înguste, cu nisip galben dens, iar intrarea în mare este foarte plată — condiții ideale pentru turiștii cu copii.
Un alt avantaj important al Alanyei este cazarea ieftină, cu 10-15% mai ieftină decât hotelurile din stațiunile vecine. Evident este faptul că hoteluri luxoase aici nu prea sunt. Dar există o mulțime de discoteci, baruri, restaurante, există un parc de distracții și chiar parcul acvatic Water Planet. Este ușor și amuzant să te odihnești în Alanya, iată de ce aici se odihnesc atât de mulți tineri.
Transferul din aeroportul Antalya durează aproximativ două ore, dar drumul care merge de-a lungul țărmului este foarte pitoresc și, prin urmare, nu este obositor


DIDIM — de la 340 euro

Este situauă între Bodrum și Kusadasi, iar turiștii sunt ademeniți de această regiune pentru faptul că pot explora unul dintre gigantele și faimoasele temple – Apollo, unde s-au păstrat uimitoarele busturi ale lui Zeus, Apollo, Leto și Artemis, precum și sanctuarul din marmură.
Aici, potrivit legendei, a trăit faimoasa Gorgona Medusa.
Plaja este mai puțin spațioasă, dar oferă confort și o odihnă de înaltă calitate. Vara, în fiecare zi către Bodrum pleacă feribotul. Golful Gullyuk, pe malul căruia se află Didim, este segmentat de golfuri mici, iar la 5 km la sud de oraș se află frumoasa plajă Altinkum, în traducere – Nisipurile de Aur. Mai mult de 100 de hoteluri de diferite nivele sunt întinse de-a lungul litoralului. Acestea sunt înconjurate de baruri, discoteci și restaurante cu bucate din pește, care sunt considerate cele mai bune de pe coastă.
Sunt organizate excursii în orașul vecin Efes, unde se află casa și mormântul Fecioarei Maria, Templul Artemis, Biblioteca Celsius și Muzeul Istoriei Băilor Turcești.


BELEK — de la 355 euro

O stațiune modernă, apărută pe loc drept, în sensul direct al cuvântului — este un concept fundamental nou de odihnă de lux: confort modern, eco-friendly, cu public de elită, divertisment de tip gentleman.
«În zilele noastre este în vogă să fii tânăr, de succes, sănătos și activ» – acesta este sloganul hotelierilor din Belek și ei continuă să creeze toate condițiile pentru ca turiștii să se simtă așa. Iar numeroasele sisteme de nutriție «ultra all inclusive» și «super all inclusive» nu sunt create pentru a umple stomacul de dimineața până seara, dar pentru a alege dieta optimă și timpul meselor corect.
Pentru turiști aici sunt disponibile programe unice de talasoterapie și divertisment activ, cum ar fi alpinismul, raftingul și toate tipurile de sporturi nautice. Nu este surprinzător faptul că după o odihnă în Belek, turiștii se întorc acasă plini de putere, vigoarea și energia! Toate plajele sunt cu nisip, aparțin hotelurilor și au o infrastructură bine dezvoltată


ANTALYA — de la 308 euro

Este un oraș modern, cu o populație de 2 milioane de locuitori, un centru de afaceri de pe litoralul mării mediterane, cu un aeroport ultra-modern. Antalya atrage oamenii plini de viață și hotărâți să obțină plăcerea maximă din vacanță. Microclimatul moale, golful de tip închis și marea albastră fac vacanța fabuloasă! Plajele orașului Antalya se disting prin faptul că ocupă puțin spațiu, dar oferă mult confort. În afara orașului, plaja de nisip este mai mare, spre deosebire de plaja din oraș.